Η παρουσία των παιδιών στον γάμο σας δίνουν μια διαφορετική νότα, δείγμα αθωότητας αλλά και αγνότητας. 

Με βάση τη δική μας θρησκεία και τελετή, παράνυμφοι είναι συνήθως παιδιά σε αντίθεση με άλλα μυστήρια που αυτό το ρόλο τον έχουν οι φίλοι του ζευγαριού! Τα παιδάκια θα πρέπει να πλαισιώνουν τη νύφη στην άφιξή της στην εκκλησία! Ως γνωστών τα παιδιά τραβάνε την προσοχή, όλων των καλεσμένων που παρευρίσκονται στο δικό σας μυστήριο. Θα πρέπει να είναι τόσο περιποιημένα όσο και εσείς!

Σύμφωνα με το έθιμο, τα παρανυφάκια θα πρέπει να μοιάζουν απόλυτα με το γαμπρό και τη νύφη αλλά και με την όλη ατμόσφαιρα του event! Συνοδεύουν τη νύφη στην εκκλησία κρατώντας το νυφικό. Όσο για τα μικρά αγοράκια θα πρέπει να φοράνε κουστούμι κατάλληλο που να μοιάζει του γαμπρού!

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παιδάκια δεν θα λερώσουν άλλα ούτε θα πατήσουν το νυφικό της νύφης. Θα πρέπει να έχετε κάνει μία πρόβα πριν το μυστήριο! Επίσης θα πρέπει να τα έχετε διδάξει πως κατά τη διάρκεια του χορού του Ησαΐα θα πρέπει να στέκονται δίπλα στη νύφη ώστε να την βοηθούν στο βηματισμό.

Είναι εκείνα που μοιράζουν το ρύζι αλλά και τις μπομπονιέρες! Δεν επιλέγουμε παιδιά μικρά σε ηλικία ή παιδιά που κατά τη διάρκεια του μυστηρίου θα ζητάνε τη μαμά τους ή το μπαμπά τους. Σεβόμαστε απόλυτα το θρησκευτικό μυστήριο! Επιλέξτε παρανυφάκια από το κοντινό σας περιβάλλον! Για να απαλλαχθείτε από τις παρεξηγήσεις επιλέξτε ίσο αριθμό τόσο από την δική σας μεριά όσο και τη μεριά του γαμπρού! Επιλέξτε παιδάκια που δεν είναι ντροπαλά. Θα πρέπει να χαμογελούν πολύ και να είναι ζωηρά.

Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα εμείς δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ!

Better to have loved and lost, than to have never loved

~ ST.AUGUSTINE ~